nog meer wildwives

Binnenkort in het theater, Klimmen naar Kruishoogte, de voorstelling.

een Balletje of een Bakkie ? – de Haagse koffietent

De Haagse Koffietent is een fenomeen, er wordt gelachen en gehuild, gekankerd en gezeikt of gewoon een bakkie gedronken.
een film van anita janssen voor omroep west

vormgeving: Marc Bos
nabewerking: Kim Weverling

muziek: Toots Tielemans – Jane’s theme,
Astor Piazzolla – Luna,
De Regâhs – Allermooiste meisjes,
Rita Corrita – lekker bakkie koffie

fragment Harrie Jekkers: ‘Het gelijk van de koffiettent’

regie, camera, edit, voice over – Anita Janssen

SULTANSTRAIL

Tos en Annie in de vensterbank bij Margreet Dolman ‘ Margreet begrijpt het ‘

TI TA TEMPELCOMPLEX

PLAKKERIGE ZAK

KLIMMEN NAAR KRUISHOOGTE, een doldriestwandelavontuur (3e druk)

KORSAKOV de Musical

Zes Korsakovpatiënten hebben samen met hun begeleiders meer dan een jaar gewerkt aan de voorstelling ‘o sole mio ‘. In West op Zondag volgt documentairemaakster Anita Janssen de patiënten tijdens de voorbereidingen van de musical.

De patiënten wonen permanent in de Lozerhof en Swaenstate in Den Haag. Het maken van de voorstelling is een onderdeel van de behandeling van de Korsakovpatiënten. De acteurs hebben zelf het verhaal voor verzonnen en de posters gemaakt. Patiënten met het syndroom van Korsakov hebben, door overmatig drank gebruik een tekort aan vitamine B1 en dat tast onder andere het korte termijn geheugen aan. De korsakovpatiënt is niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Sommige korsakovpatiënten wonen voor hun eigen veiligheid achter een cijferslot.

Documentaire maakster Anita Janssen volgde vier korsakovpatiënten tijdens de aanloop naar de musical ; El het model, Aad de ex-vrachtwagen chauffeur, Nouria en Christel (43) die al sinds haar 21ste is opgenomen.

This entry was posted in Annie's post, interviews, minimovies, pelgrimstocht, reisrepo's, Tosca's columns. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *