bio

Anita Janssen – Den Haag (1962)
Regelrecht uit de Haagse Schilderswijk. Na een studie geschiedenis de muziek ingerold tot op heden percussioniste in diverse bands, van fado tot dance classics en al trommelend doorgerold naar televisie en radioland en rolt nog steeds tussen muziek en media heen en weer.
 Werkt als camjo (camerajournalist) en radio verslaggever bij Omroep West. Maakt documentaires, ‘Korsakov de musical’, ‘Ik breng emotie, de avonturen van Bill Baker in China’, ‘Aangespoeld’ en een balletje of een bakkie ? de Haagse koffietent, Een wijk om voor te vechten, documentaire over de rellen in de Haagse Schilderswijk en is freelance fotograaf voor NRC.
En is sinds 8 jaar de ene helft van de wild wives/ peper & zout pioniers.
 Als Peper en Zout Paparazzi werkt ze voor de Varagids. Als pionier maakte ze reisreportages en films voor Holland Doc/ NPO doc, en Vara’s Humor TV. .
In 2009 werd Anita getroffen door het wandelvirus en liep ze samen met Tosca de Camino de Santiago een 750 kilometer lange tocht door Gods open natuur van Pamplona naar Santiago. En dat bleek niet genoeg, ze moest ook zo nodig in 2010 van Granada naar Santiago lopen, dus vanuit een andere hoek 1100 km dit keer.

In 2012 liep ze samen met Tosca van Sofia naar Istanbul de sultanstrail.En in 2013 liep ze samen met Tosca de Caminho da Fe een 538 kilometer lange tocht dwars door de bergen van Brazilie. Over de Caminho da Fé is een wandelroadmovie gemaakt.
In 2014/15 reisde ze samen met Tosca de Ganges in India af een 2500 kilometer lange tocht van de Bron in de Himalaya naar de golf van Bengalen, deze travelblogs verschenen in NRC. Anita was wekelijks te zien in het programma West Safari bij Omroep West tot 2016.
In 2016 volgde ze samen met Tosca het spoor van de Andes in Patagonië deze reisblogs en foto’s waren te volgen op de Achterpagina van NRC.

Tosca Niterink – Haarlem (1960)
Studeerde niet af aan de Academie voor Kleinkunst en maakte samen met Arjan Ederveen ‘Theo en Thea’, ‘Kreatief met Kurk’ en ‘Borreltijd’. Daarnaast heeft Tosca voorstellingen geregisseerd en gaf ze les op diverse theateropleidingen. Ze columnist en schrijfster.
Als wandelamateur schrijft ze ook reisverhalen voor de NRC. En ontroerende verhalen over haar dementerende moeder. Een vervolg verhaal over 8 dames die voor hun eigen veiligheid achter een cijferslot leven (NRC). Ze was 2010 op tv te zien in de vrolijke rol van raamhoer blauwe Nel in de BNN serie Walhalla.
Met Anita Janssen vormt ze ‘wild wife adventures’ en maakt reis programma’s voor het digitale themakanaal van VARA’s humor TV voor Holland Doc. In 2012 verscheen Klimmen naar Kruishoogte, een doldriest wandel avontuur. Inmiddels is deze komische pageturner toe aan een vierde druk. In april 2014 verscheen DE VERGEETCLUB (Uitgeverij Podium 5e druk). Ze sprak voice overs in voor de Woef Side story en de zere neus van Bergerac (regie Pieter Kramer).
In 2014/15 reisde samen met Anita Janssen de Ganges in India af en maakte een travel blog voor NRC.
Van deze reis komt ook weer een boek, DE GODGANSE GANGES (uitgeverij PODIUM) , verwachtte publicatie datum voorjaar 2017. Rond moederdag 2015 verschijnt in de serie literaire juweeltjes: Het Penopauze peloton en andere wandelverhalen.
In mei 2015 was Tosca te zien in de film De Masters als moeder van Marco (Ruben van der Meer)
Sinds 2016 doet ze samen met Anita als cultureel correspondent interviews voor Het Parool.