bewegend wildwife magazine

Heel erg onregelmatig doldrieste video’s, prachtige columns en andere vrolijke observaties

Ja lieve mensen we vegen de winterslaap uit onze ogen en Tosca en Annie maken zich op voor een theater tournee. Een vrolijke voorlees voorstelling met leuke filmpjes erbij. En natuurlijk wat te knabbelen en te zuigen…

We zijn vast een keertje bij je in de buurt dus kom gezellig langs

Klimmen naar Kruishoogte Theatertournee

klimmen naar kruishoogte

de muziek in het filmpje is van Henri Mancini – baby elephant song

APRIL
zondag 29 april HELMOND Theater ‘t Speelhuys 20.15 uur
donderdag 26 Huizen de Boerderij 20.15
dinsdag 24 april Utrecht Stadsschouwburg 20.30
zondag 15 april Oosterhout, De bussel 15.00
maandag 9 april ENSCHEDE Theater Concordia 12.30 uur

MAART
dinsdag 27 maart DELFT Theater de Veste 20.30 uur
vrijdag 23 maart DEVENTER Theater Bouwkunde 16.00 uur
donderdag 22 maart Almelo, Hof 88 20.15
zondag 18 maart Wageningen , de Junushof 15.00
vrijdag 16 maart Amstelveen , Schouwburg 20.30 uur
donderdag 15 maart Hoofddorp Het Oude Raadhuis 20.30

Afgelopen twee weken zijn we on the road voor NRC naar Tjernobyl geweest een waanzinnige ervaring !!! Op de terugweg zijn we in Taras Tarczyn, een gehucht in Polen bij onze vriend Urian langs geweest … hij heeft daar een paradijselijke Airbnb getoverd.. als dank voor het verblijf heb ik een filmpje voor hem gemaakt . met mijn Iphone … zie hier het resultaat … in september start ik met het geven van cursussen filmen en editen met je iPhone … ook jij kan dat leren!!!

O ja…. de beelden van de uilen en de zwarte ooievaar heb ik ‘geleend’ . ENJOY!!

Voor Vilans het Kenniscentrum voor langdurende zorg hebben we drie mini pseudo docu’s gemaakt om het gebruik van medicatie in de zorg tegen te gaan

‘Ik bid niet voor bruine bonen’

‘Welterusten’

‘Gooi open die tent’

30 januari is de voorstelling van la Pat – Winters Choice in première gegaan in de Kleine Komedie
cello Michelle Courtens, viool Sophie de Rijk

teksten Tosca Niterink en Visuals Anita Janssen en BAM 4**** in de Volkskrant !!!

RECENSIE La Pat zet een sterke show neer die op een niet gladde manier toch uitermate professioneel is. Haar toonsoort zit vooral in de lage registers, maar ze kan angstaanjagend zuiver naar boven uithalen.

Door: Hein Janssen 3 februari 2017, 02:00

Winter’s Choice

Muziektheater
Door La Pat.

30/1, Kleine Komedie Amsterdam. Tournee t/m 30/4.

La Pat is terug, en hoe! De chanteuse van weleer heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en speelde eerder deze week de première van haar nieuwe programma Winter’s Choice. Haar wederopstanding – het was opvallend lang stil rond Patty Trossèl – hebben zij en haar trouwe publiek te danken aan de 19de-eeuwse Engelse dichter John Clare. Zij las zijn werk en herkende zich in de donkere, romantische teneur van zijn werk. Clare zat de laatste 25 jaar van zijn leven opgeborgen in een gesticht, La Pat lag al die tijd naar eigen zeggen in bad.

Haar nieuwe show is voor de pauze nagenoeg geheel gewijd aan Clare’s teksten, die door haar op muziek zijn gezet. Fraaie, bijna klassieke melodieën in de trant van de Engelse componist John Dowland, door La Pat schitterend, met haar kenmerkende gevoileerde stem gezonden. Haar toonsoort zit vooral in de lage registers, maar ze kan angstaanjagend zuiver naar boven uithalen.

Nu neemt ze genoegen met een eenvoudig kostuum, hoge hoed (voor de pauze) en een verentooi (erna)

Al die gedragen liederen gaan over verloren en onbereikbare liefdes, verborgen gevoelens en lege landschappen. Tussen deze somberheid door zingt ze gelukkig ook het uitzinnige Specchio van haar cd La Gabbia d’Oro uit 1991.

recensie la Pat

Na de pauze neemt de diva ons verder mee door haar oeuvre. Uiteraard met Keukenhof van haar debuut-cd Eine Frau für die Liebe (inclusief beelden uit de videoclip die destijds werd gemaakt door Erwin Olaf), evenals Poupée passionnée en Era una vez.

Vroeger was La Pat vooral een extravagant fenomeen met een unieke stem in uitzinnige uitdossing, nu neemt ze genoegen met een eenvoudig kostuum, hoge hoed (voor de pauze) en een verentooi (erna). Niet om op te vallen, maar als simpele verwijzing naar een voorbij verleden. Door het achterwege laten van tierelantijnen vallen des te meer haar talent en persoonlijkheid op.

Op het scherm zien we voortdurend fraaie beelden van onder meer vrijende slakken, bevallig blote dames in uitdagende poses

La Pat heeft zichzelf de discipline gegund een sterke show neer te zetten die op een niet gladde manier toch uitermate professioneel is. Daarbij vergezeld door Sophie de Rijk en Michelle Courtens, die viool, cello en zingende zaag spelen en af en toe hemels meezingen.

Op het scherm zien we voortdurend fraaie beelden van onder meer vrijende slakken, bevallig blote dames in uitdagende poses, bloeiende cactussen en andere naar believen te interpreteren fragmenten. Af en toe leest La Pat voor uit haar dagboek. Een leeg dagboek, zodat ze de leemte zelf kan opvullen en daarin alles kan zijn. Met op de première als extra attractie de aanwezigheid van Tosca Niterink en haar vriendin Anita Janssen die de filmpjes maakten, maar die avond ook achter de licht- en geluidsknoppen zaten. For old times’ sake.

Annie heeft een docu gemaakt met haar iPhone en een DJI osmo (uitgezonden bij Omroep West)
‘Mien Abdoella de koningin van de weggeefwinkel’

En ze heeft een docu gemaakt over de Laakse Lente
Vier keer in de week schuiven de Haagse Leo en Netty Olffers de meubels aan de kant en toveren ze hun huiskamer om tot ontmoetingsplek voor eenzame ouderen

agenda Theater tour Klimmen naar Kruishoogte
2018
donderdag 29 april HELMOND Theater ‘t Speelhuys 20.15 uur
Woensdag 25 april Huizen, de boerderij
Dinsdag 24 april Utrecht Stadsschouwburg
maandag 9 april ENSCHEDE Theater Concordia 12.30 uur
zondag 8 april Nijmegen, Lux
donderdag 5 april EPE Cultureel Platform Epe 20.00 uur

dinsdag 27 maart DELFT Theater de Veste 20.30 uur
vrijdag 23 maart DEVENTER Theater Bouwkunde 16.00 uur
donderdag 22 maart ALMELO Theater Hof 88
zondag 18 maart WAGENINGEN Theater de Junushoff 15.00 uur
Vrijdag 16 maart, Amstelveen, schouwburg Amstelveen
Donderdag 15 maart Hoofddorp, het Oude Raadhuis

2017
5 augustus da Gaia landjuweel Ruigoord
1 juli da Gaia Manifestival Ruigoord

da Gaia

19 maart da Gaia, de Harmonie Edam

da Gaia

12 maart da Gaia Utrecht (percussie annie)
22 januari Breda Bijzondere vakantie beurs (Patagonië)
21 januari Breda Bijzondere Vakantie beurs (Patagonië)
8 januari Beurs van Berlage Amsterdam Bijzondere vakantie Beurs (Patagonië)
7 januari Beurs van Berlage Amsterdam bijzondere vakantie Beurs (Patagonië)

NRC Zomervlog 7

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord tot de Robeco Summer nights en het Wolfeest in Balloo.

Goeree Overflakkee, Ik weet zeker dat het altijd een van de Zeeuwse eilanden was, vlakbij het kanaal van Gent naar Terneuzen. Maar ze hebben het verplaatst of geannexeerd want tegenwoordig ligt het in Zuid Holland. Het doet er niet toe, het is een eiland en je verstaat de mensen daar niet echt goed. Ze organiseren daar wel leuke dingen, zoals de Omloop van Goeree. Het klinkt als een zweer aan je vingertop, maar het is een wandeling, nu ja ,wandeling, een dodenmars van 110 kilometer die binnen 24 uur uitgesnelwandeld moet worden. Ik weet niet wat er gebeurt als je dat niet doet, maar het zal wel verschrikkelijk zijn want je ziet alle deelnemers dwars door alle pijn grenzen heen, net niet draf door strompelen op schoenen die klotsen van de blaren. We waren er nooit naar toegegaan want wij houden niet van leedvermaak, ware het niet dat de winnares van de Voice Kids het geheel bij de start op muzikale wijze kwam opluisteren. Nu dat wilden we natuurlijk niet missen en we konden het arme kind tegelijk een beetje aanmoedigen. Lijkt me niet makkelijk om zo’n pijnlijk evenement muzikaal luister bij te zetten.
,,Waarom doe je het?’’ vroegen wij. ,,Ik wil beroemd worden,’’ snauwde zij ons terug. ,,Ja,’’ zeiden wij, ,,dat willen we allemaal, maar daar hoef je dit toch niet voor te doen!’’
,,Jawel’’ bitste het buitengewoon bijdehante muzikale wonderkind.
,,Ik wil beroemd blijven!’’
,,Hoeveel beroemdheden ken je uit 1500?’’ vroeg ze.
,,Eh….Jeanne d’Arc’’….probeerde Annie.
Maar het bijdehante ding had het al uitgegoogeld en riep; ,,Fout!’’
,,Dat bedoel ik, ik wil dat ze over 500 jaar behalve de naam van de winnaar van de omloop van Goeree 2016, mijn naam ook nog herinneren.” En ze begon keihard te zingen terwijl we de eerste aanstalten maakten om van dit alles een leuk filmpje te maken fluisterde Annie; ,,Hoe heet dat kind ook weer? De best onthouden beroemdheid uit de 21e eeuw. Was dat niet oma Duck?’’

NRC Zomervlog 6 – Landjuweel

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord tot de Robeco Summer nights en het Wolfeest in Balloo.

De evenementenladder, die ons brengt waar deze zomer de leuke dingen gebeuren, was deze week niet vooruit te branden. Bleef stokstijf staan in de bezemkast van onze werkruimte in Ruigoord. “Ik ga nergens heen,” riep hij beslist, “ik blijf hier want hier gebeurt het al sinds begin jaren tachtig, het evenement der evenementenladders, het Landjuweel! Ik heb het in 40 jaar nog nooit gemist!!”

Hij pakte zijn tent en zijn slaapzak, trok een geborduurde pofbroek aan, en liep samen met de zwabber en de ragebol het dorp in. Op de hoek draaide hij zich om en riep: “Kom mee, dit wil je niet missen!”

Daarna verdween hij in een dikke rookwolk.

“Ik wist niet dat de evenementenladder blowde,” zei Annie verbaasd. “Van de zwabber had ik al een vermoeden,” riep ze terwijl ze haar camera van de kapstok griste en haar hoge hoed opzette. Enfin, we storten ons in het Landjuweel gedruis en kwamen er pas vijf dagen later weer uit! Wat een feest! We hebben er een filmpje van gemaakt.

NRC zomervlog 5 …. NRC digitaal

Castle dinges

Deze week hingen we koud op de middelste sport van de evenementen ladder sloeg de fantasie van dat ding op hol, en ging met zichzelf en Annie en mij halverwege op de loop.Hij draafde helemaal door naar Lisse, waarschijnlijk omdat daar Castlefest was, een plek waar fantasie en vingerverf de boventoon voeren. Een kruispunt van hoepel jurken en puntmuts-toerisme. En dat allemaal in het grote enge bos rondom kasteel Keukenhof. Als we het geweten hadden hadden we onszelf ook even snel als Johnny Depp en hobby hobbit verkleed, dan waren we niet opgevallen, want iedereen keek naar ons, wie stellen zij nu voor. Het meisje met het rode haar hoorde ik achter me fluisteren en die ander moet het een amateur assepoester voorstellen, ik kan er geen chocola van maken….We hebben toch nog een aardige dag gehad en er een fantasieloos filmpje over gemaakt. Tot de volgende week.

NRC zomervlog 4

Zomervlog 4 Spakenburgse Spatlappen

Deze week zijn we weer handstand overslag door de evenementen ladder gebuiteld en raad eens waar we terechtkwamen, in Spakenburg. Het gebeurde wel een beetje per ongeluk, want Annie bleef hangen, ze wilde een vogelnestje maken, en toen kwam ze niet helemaal meer uit de knoop. ,,Dan gaan we naar Spakenburg,’’ zei ik.

,,A het is niet ze ver weg, hoef je niet zo lang in de auto te zitten in deze houding (ze moest nog rijden ook! en B ze lopen er allemaal een beetje eigenaardig bij daar, dus dan val je niet zo op.’’

We hebben een toffe middag gehad trouwens! Wat een uitzinnig feest. Die Spakenburgers weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. En dansen dat ze kunnen daar!

De dresscode hadden we niet helemaal voor elkaar kunnen krijgen, ik niet om dat ik geen spatlappen kon vinden, Annie had ze al van de auto geschroefd. Annie niet om dat ze heer lange rok niet aankreeg omdat haar benen in haar nek lagen zodat ze op haar handen moest lopen, en ze moest nog filmen ook. Toch heeft ze het weer voor elkaar gekregen, kijk maar op internet de digitale editie van deze krant. Een hoeraatje voor Annie!

Speciale edit voor de Gaypride / Europride
La Pat – Angel Paradise
edit: Anita

Ballonnenkidz Roodkapje in Ruigoord
Eens in de zoveel tijd maken we een sprookje met het Grimmgrut van Ruigoord

NRC 27 juli

Deze week zat de evenementen ladder vol met homo dingen.Hoe kon het ook anders,want afgelopen zaterdag was de opening van de Gaypride. Overal in het land konden transgenders zaklopen in klederdracht en in Amsterdam was een optocht van homoseksuelen die een enorm gekleurd hoeslaken door de stad sleepten om te laten zien dat homo echt nog steeds door en door schoon wast bij elke temperatuur en ook in de bonte was. Bovendien liepen er allerlei kopstukken mee uit de politiek en uit de amusement industrie. Dus onze keus viel op de hoofdstad. We hebben er een leuk filmpje van gemaakt, dat op de digitale editie van deze krant te zien is. En o ja, we waren ook nog even op een lesbische high tea in het Vondelpark, (voor schuchtere potten op leeftijd uit alle hoeken van de provincie,die ook nog eens niet gefilmd wilden worden) We moesten ze tussen de gangen door animeren, dus dat was twee vliegen in een homoklap. Gooi er ten slotte nog een spraakverwarring doorheen, en je hebt verdomd interessant beeldmateriaal.

NRC 21 juli door Tosca Niterink

Ab Fab Experience

Niks voor mij, komische films om te lachen. Ik heb van kinds af aan al een aversie tegen al dat komische drukke gedoe om te lachen. Ik heb als kleuter eens (voor mijn gevoel) uren naar een langdradige schreeuwende clown moeten kijken tijdens een verjaardagsfeestje in een of ander claustrofobisch kindercircus. Hij deed iets met een emmer water en een trechter en voordat hij die emmer eindelijk over zijn kop kreeg, had hij al zijn schmink er al af gezweet, zijn stembanden kapot geschreeuwd en stond ik huilend bij de uitgang.

Alle andere kinderen lagen in een deuk. Als Tommie Cooper op tv kwam lag ik bij de buren achter de heg, om dat vreemde proces te bestuderen wat zich voltrok met onze boze buurman. Hoe dat verkrampte chagrijn ineens met wijd open mond en een knalrood hoofd zat te bulderen voor de televisie, en dat allemaal vanwege die langdradige goocheltrucs die altijd mislukten. Als de dikke en de dunne met een piano een trap op begonnen te lopen, rende ik snel de kamer uit en kwam pas terug als ik aan de reacties van de andere gezinsleden merkte dat ze eindelijk onderaan de trap lagen onder een kapotte piano. Over Swiebertje en Pipo heb ik het niet eens. Toch gebeurt het af en toe dat ik iets wel heel grappig en om te lachen vind.

Vrijdag (nota bene om half elf in de ochtend) mocht ik met Annie (mijn dans en wandelpartner) naar de pers premiere van Absolutely Fabulous, the movie. Een slechter tijdstip om mij te proberen aan het lachen te maken kun je niet uitkiezen.

Ik kwam eruit en wilde meteen nog een keer!

‘Misschien is er zometeen nog een pers matinee,’ opperde Annie.

‘Nee!’ riep ik geschrokken, ik wil niet nog een keer in dat benauwde zaaltje, met dat kritische gekrabbel om me heen, waar ik niet doorheen durfde te lachen.

‘Je kan hem toch wel illegaal downloaden, je heet toch niet voor niets Annie de Hacker.’

Ik wil hem gewoon thuis zien in mijn eentje met de gordijnen dicht en een stapel kussens op schoot om mijn hoofd in te duwen zodat ik net zo hard kan lachen als ik wil.

En, (dat is wel het allerbelangrijkste) met de knijpkat (dat is de bijnaam van onze afstandsbediening) , in de aanslag, ontgrendeld in de holster op de heup om bliksemsnel mooie momenten in de herhaling te kunnen gooien en eindeloos in slowmotion terug te kunnen zien.

Zoals, meteen al in de eerste minuut de scène dat de champagne op is en Patsy wanhopig aan het etiket van een lege champagnefles likt. En dan nog een keer alle kostuums bekijken, waar de crème de la crème uit de modewereld zich op uitgeleefd heeft. Wat een lust voor het oog! In Nederland zijn we het al vergeten, maar hier wordt toch duidelijk bewezen dat vrouwen best heel erg verschrikkelijk superieur grappig kunnen zijn. De eerste de beste die hier tegenaan durft te azijnpissen krijgt een zwetende kinderclown op zijn dak.

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren.
Daartoe speuren ze gewapend met zwaar video geschut de evenementen af. Van het Broccoli festival tot de kofferbak verkoop in Katzand. Van Bach buiten in Amsterdam – Noord, de Robeco Summer nights tot het Wolfeest in Balloo.

Enfin, van je hele hola houdt er de moed maar in. Is ie al voorbij de mooie zomer ?
Om een interessant onderwerp te vinden voor onze zomervlog zijn we van de week weer uitgebreid door de evenementenladder gebuiteld.

O o lieve mensen wat wordt er deze zomer in ons landje buitensporig veel georganiseerd!Alleen al op braderie gebied! Als je wil kan je de hele maand van braderie naar braderie hoppen. In dorpen waar je nog nooit van gehoord hebt, sloven winkeliers zich uit om dagjesmensen van heinde en ver naar hun overdekte winkelcentra te lokken..

Het is moeilijk om je keus te maken. Maar eentje sprong eruit. Een braderie in Franse stijl….gesponsord door la vache qui rit. De parkeerplaats voor de Jumbo was omgetoverd in een Montmartre plein, waar de plaatselijke tekenclub verkleed als Franse artiesten (tussen de geparkeerde auto’s denk ik) met schilders ezels en verf, voor de juiste sfeer zorgden. Bij de Hema (beloofde men) had het personeel een stokbrood op het hoofd en een alpinopet onder de arm.

Helaas, het was weer helemaal in Groningen. Daar waren we vorige week al geweest en om nou andermaal over die gasbel te rijden….Gelukkig was er in de Bijlmer ‘buurt kamperen” met een mobiel sauna steunpunt. En in het westelijk haven gebied een “stadsnomaden camping” . We hebben er een leuk filmpje van gemaakt!

Wat hebben we een fantastische intieme premiere van onze wandelroadmovie Caminho da Fé gehad en wat waren de aanwezigen vol lof… We glimmen nog steeds van trots!!

Hier is de trailer om een beetje in de stemming te komen ….

VERWACHT

21 juli NRC zomervlog 2
21 juli Ab Fab the movie NRC (tosca)
23 juli Vondeltuin, Amsterdam (Tosca leest voor)
24 juli Ruigoord Ballonnenkidz (Tosca / Anita)
28 juli NRC zomervlog 3
4 augustus NRC zomervlog 4
9 augustus Standplaats Ruigoord – PAROOL – Landjuweel
11 augustus NRC zomervlog 5
18 augustus NRC zomervlog 6
25 augustus NRC zomervlog 7
1 september NRC zomervlog 8
2 september Standplaats Ruigoord – PAROOL – openbare werken
8 september NRC zomervlog 9
9 september Standplaats Ruigoord – PAROOL – openbare werken
15 september NRC zomervlog 10
11 oktober Marokko – Fez – Port d’Amsterdam (anita)
12 oktober Marokko – Casablanca Port d’Amsterdam (anita)
13 oktober Marokko Marakesh Port d’Amsterdam (anita)

maroctour

14 oktober Marokko Asouera Beach Club Port d’Amsterdam (anita)
15 oktober Marokko Marakeh Sun festival Port d’Amsterdam (anita)
30 oktober Standplaats Ruigoord – PAROOL – dias de la muerte

Feb 2017 De Godganse Ganges – Tosca Niterink – foto’s Anita Janssen (Uitgeverij Podium)

Twitter: rooie reporter
: toscaniterink

En dan iets anders…. waar Annie mee bezig is .. een serie over alle atelierhouders in Ruigoord want in Ruigoord vinden niet alleen mooie feesten en festivals plaats er werken ook dagelijks kunstenaars. Dit is deel 10 van de serie Atelierhouders Ruigoord – Michael Kamp

De Wild Wives, Tosca Niterink & Anita Janssen zijn ook te boeken via Stichting Schrijvers School Samenleving voor voor humorvolle lezingen met audiovisueel videogeschut contact: wildwives@gmail.com

Voorstellingen/lezingen over:
DE VERGEETCLUB – een ontspannen lezing naar aanleiding van de Bestselller de VERGEETCLUB –
Pelgrimeren in Spanje – Klimmen naar Kruishoogte een vrolijke voorlees voorstelling over de ontbereingen van een 1100 km lange wandeltocht van Granada naar Santiago
Pelgrimeren in Brazilie – Camnho da fe
Een voorleesvoorstelling over de wandelroadmovie van twee uitgetamponeerde dames
Reizen langs de Ganges – India – De Godganse Ganges een bloedstollend avontuur in India

Verder natuurlijk voor het inspreken van voice overs, als regisseur of actrice Voor camjo (CAmeraJOurnalist) projecten en als radio/tv verslaggever. Optredens, documentaires en publicaties

This entry was posted in Annie's post, interviews, minimovies, pelgrimstocht, pers, reisrepo's, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.