Zero tolerance

columns van Tosca verschijnen in de Esta

Ik hoorde vlak voor de gay pride een homo praten op de radio tijdens een gesprek over discriminatie. het ging over het zero tolerance beleid van de politie. Ze gaan hard optreden tegen discriminatie. Dat geld helaas alleen voor homo’s tijdens de gay pride !

Die homo’s boffen maar , dacht ik, die hebben hun zaakjes weer eens goed voor elkaar!

Ik ben zelf ook homo, dus ik zou moeten juichen, maar helaas ben ik ook vrouw en daar geld die zero tolerance dan weer niet voor. Eerlijk gezegd heb ik meer last van discriminatie vanwege het feit dat ik vrouw ben dan vanwege mijn geaardheid

Maar ik snap ook wel dat de politie niet klaar is om het hele pakket aan te pakken.

Als ik nu de politie bel om te melden dat er weer eens in mijn auto is ingebroken, hebben ze niet eens tijd om langs te komen. Dan moet ik digitaal aangifte doen en vervolgens hoor ik nooit meer wat.
Ze hebben geen tijd en of te weinig mankracht.

Over discriminatie gesproken .

Ze hebben ook wel eens vieze pot tegen mij geroepen als ik met een vriendin hand in hand over straat liep, wat ik om die reden al bijna niet meer doe. Maar veel vaker het is onontkoombaar, word ik uitgescholden voor stom wijf. Vooral in het verkeer, K*wijf.

Het is ten ene male onhaalbaar dat ze voor al die discriminatie dingetjes uit gaan rukken.

Stel je voor dat ik ze bel en dat ik vertel , dat ik net aan een jongen op straat gevraagd heb of hij de drol van zijn pitbull even van mijn stoep af wilde halen.

En te daarop te horen kreeg : ” wat denk je wel stom wijf hou zelf je stoep schoon, daar ben je een wijf voor (vuile dit en dat )”

En dat de politie roept “dit is discriminatie, hou je vast we komen er aan!”

En denk je eens in, dat ze ook in de gaten gaan houden wat er op tv gezegd wordt wat discriminerend ! Dan krijgen ze het druk bij de politie, mankracht te kort .

Want op tv doen vooral de heren nogal eens uitspraken, waarvan ik denk dat ze eventueel trammelant zouden kunnen gaan krijgen met die zero tolerance politie.

Ze doen het niet expres, de schatten, het zijn vaak die echte voetbal jongens die ook een talkshowtje hebben over gewone dingen met vrouwen erin. Die zijn eigenlijk gewent de dames nogal eens over het hoofd te zien of een beetje te onderschatten.

Of laat ik het zo zeggen, ze denken dat ze in vrouwen geïnteresseerd zijn, maar dat is maar een klein stukje van de vrouw gedurende een bepaalde leeftijd. Wat de heren er ongemerkt uitkramen, daar zou die zero tolerance brigade een dermate vette kluif aan krijgen, niet te doen!

Denk je eens in, dan kan de nietsvermoedende presentator (uit een waar gebeurt onderstaand verhaal) niet meer onvoorbereid het volgende praatje maken met een wat oudere dikke onbekende Surinaamse jazz zangeres, die hem met haar muzikale kwaliteiten totaal overrompeld heeft.

Presentator: ” waar zat je al die tijd!”.

Waarop zij antwoord;”nou gewoon gewerkt! “.

Waarop hij verbaast herhaald; “Gewoon gewerkt?” (je had moeten zingen, zie je hem denken}

Wat deed je dan (voor onbenulligs zegt ie er nog net niet bij.}

‘ Ik werk als chemicus, ‘ zegt de vrouw rustig.

‘ Chemicus? ‘ roept ie stomverbaasd, heb je daarvoor gestudeerd?

‘ Ja’ zegt ze, ‘ ik heb chemie gestudeerd.’

Hij kijkt met open mond naar de dikke Surinaamse moeke, ‘chemie gestudeerd?’ herhaalt ie en dan…’heb je dat helemaal afgemaakt?’

Boem hoop kabaal deur ingeramd.

Denk je in dat ze daar dan onverschrokken staan , (een heel arrestatie zero tolerance team ) dat roept: “freez discriminatie police!” hem op de grond werpen en in de boeien slaan., want ze treden meteen keihard op.

Oei!

Gelukkig jongens, zover zal het voorlopig niet komen!

This entry was posted in Tosca's columns and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Zero tolerance

  1. Pingback: Interessante, provocerende en leuke artikelen die ik deze week heb gelezen | Toko Rose | Webdesign - Design Blog en portfolio van Rose Calis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *